382568189305886

Pardon & Fils Les Chanteranes Chiroubles 2023


18.98 €


Tilaa Alkosta

Tämä 100 % Gamay -viini Beaujolais'n Crus-alueelta loistaa syvän granaatinpunaisella värillään ja tuo esiin mansikan ja mustaherukan ilmeikkäät aromit. Maultaan viini on hienostunut, pehmeä ja mineraalinen, tarjoten rakenteikkaan mutta hedelmäisen profiilin. Parhaimmillaan viini on nuorena, jolloin sen tuoreet hedelmäiset maut pääsevät esiin, mutta se kehittyy vuosien varrella monimutkaisemmaksi, ja sillä on jopa 5 vuoden ikäämispotentiaali. Tarjoile viini 14-15°C lämpötilassa, ja yhdistä se leikkeleiden, vaaleiden lihojen tai juustojen kanssa.

Chiroubles on yksi Beaujolais’n Crus -alueista Ranskassa, joka tunnetaan eleganttien ja hedelmäisten Gamay-viinien tuottajana. Korkeammalla sijaitsevat viinitarhat on istutettu graniittipitoiseen maaperään, mikä antaa viinille sen hienostuneen rakenteen ja tuoreen hedelmäisen luonteen. Chiroubles-viineissä on usein punaisia marjoja, kuten mansikkaa ja vadelmaa, ja ne ovat kevyitä, pehmeärakenteisia ja raikkaan hapokkaita. Ne ovat helposti lähestyttäviä, monikäyttöisiä ja täydellisiä varhaisessa vaiheessa nautittaviksi.

Pardon & Fils on historiallinen perheomisteinen viinitila, joka sijaitsee Beaujolais’n sydämessä, Beaujeussa, Ranskassa. Perhe on harjoittanut viininviljelyä vuodesta 1820, ja heidän intohimonsa on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Pardon & Fils tuottaa poikkeuksellisia viinejä 10 Beaujolais’n Crus -alueilta.

Perhetila keskittyy tuottamaan aitoja ja perinteisiä viinejä, jotka heijastavat Beaujolais’n alueen rikasta terroiria, erityisesti Gamay-rypäleitä hyödyntäen. Nykyisin Jean-Marc ja Eric Pardon johtavat tilaa jatkaen perheensä perintöä. Heidän tarkka työnsä sekä viiniköynnösten viljelyssä että viinintuotannossa on tehnyt heistä tunnettuja korkealaatuisista ja alueelle tyypillisistä viineistään

Viini valmistetaan käsinpoimituista rypäleistä, jonka jälkeen seuraa semi-karbonaattinen maseraatio 8–10 päivää. Viini kypsyy 6–8 kuukautta sakkojen päällä ennen pullotusta aikaisin keväällä. Se on erinomainen esimerkki Beaujolais’n terroirista, jonka maaperä koostuu kevyestä hiekasta ja graniitista, tuottaen tyypillisen ja hedelmäisen viinin.

 

 

Täyteläisyys
Tanniinisuus
Hapokkuus

Sopii makkaralle

Liha

Kasvisruoat

Yhdistelmä


Pakkaus

Pullo

Tilavuus

0,75 l

Maa

Ranska

Alue

AOP Beaujolais

Tuottaja

Pardon & Fils

Alkoholi (alkoholiprosentti)

13.5 %

Valikoima

Erikoiserät

Tuotenumero

487227

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias