Klubi viiniä rakastaville elämän ystäville! Jos haluat jakaa kokemuksesi, tägää meidät @ the.wine.room.fi
Wuf wuf, onkos täällä oltu hyviä poikia? 🐾 Buen Chico Tinto 2021 pitää sisällään voimakkaat aromit, jotka muistuttavat kypsiä hedelmiä tai metsämarjoja (mulperi, karhunvatukka). Suussa erittäin jäsennelty, täyteläinen ja hedelmäinen, viipyy nenän takaosassa jättäen miellyttävän tanniinisen tunteen. Suositellaan lihalle ja paistille. 🥩🍗🍖🥓🔪
Wuf wuf, onkos täällä oltu hyviä poikia? 🐾 Buen Chico Tinto 2021 pitää sisällään voimakkaat aromit, jotka muistuttavat kypsiä hedelmiä tai metsämarjoja (mulperi, karhunvatukka). Suussa erittäin jäsennelty, täyteläinen ja hedelmäinen, viipyy nenän takaosassa jättäen miellyttävän tanniinisen tunteen. Suositellaan lihalle ja paistille. 🥩🍗🍖🥓🔪
Cuvée Antoinette on pirteä ja hedelmäinen roseekuohuviini. Tämä Luxembourgista tuleva kuohuviini on kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, kevyen sitruunankuorinen, karviaismainen ja hennon yrttinen. Hintaa tällä pullolla on Alkossa 15 euroa.
Cuvée Antoinette Crémant de Luxembourg Rosé Extra Dry sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi valmistujaisjuhlissa, kun etsit jotain hieman parempaa, mutta kuitenkin maltillisen hintaista kuohuvaa.
Cuvée Antoinette on pirteä ja hedelmäinen roseekuohuviini. Tämä Luxembourgista tuleva kuohuviini on kuiva, keskihapokas, aprikoosinen, kevyen sitruunankuorinen, karviaismainen ja hennon yrttinen. Hintaa tällä pullolla on Alkossa 15 euroa.
Cuvée Antoinette Crémant de Luxembourg Rosé Extra Dry sopii erinomaisesti tarjoiltavaksi valmistujaisjuhlissa, kun etsit jotain hieman parempaa, mutta kuitenkin maltillisen hintaista kuohuvaa.
Näin syntyy vaatimattomasti Suomen paras pizza. Testasimme, kuinka Alkon valikoimiin kuuluva Herencia Altés Garnatxa Blanca 2021 toimii Lilla Pärlanin savulohipizzan kanssa - jo vain, kyllähän se toimi!
Aurinko + Meri + Pizza + kylmä ja helposti lähestyttävä valkkari = 👌🥰
Näin syntyy vaatimattomasti Suomen paras pizza. Testasimme, kuinka Alkon valikoimiin kuuluva Herencia Altés Garnatxa Blanca 2021 toimii Lilla Pärlanin savulohipizzan kanssa - jo vain, kyllähän se toimi!
Aurinko + Meri + Pizza + kylmä ja helposti lähestyttävä valkkari = 👌🥰
Kuka sitä säätä katsoo, kun grillikausi on nyt täällä! Tämän paremmaksi et alle kympin hintaan enää pääse: Icono Cabernet Sauvignon 2020 on täydellinen aisapari herkullisen pihvin kanssa 🥩
Iconoa löydät sekä pullossa, että tonkassa. Tämä punaviini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustikkainen, kirsikkainen, vadelmainen, kevyen mausteinen. Juurikin näiden ominaisuuksiensa puolesta se on kesän helpoin pihvikaverisi.
Kuka sitä säätä katsoo, kun grillikausi on nyt täällä! Tämän paremmaksi et alle kympin hintaan enää pääse: Icono Cabernet Sauvignon 2020 on täydellinen aisapari herkullisen pihvin kanssa 🥩
Iconoa löydät sekä pullossa, että tonkassa. Tämä punaviini on keskitäyteläinen, keskitanniininen, mustikkainen, kirsikkainen, vadelmainen, kevyen mausteinen. Juurikin näiden ominaisuuksiensa puolesta se on kesän helpoin pihvikaverisi.
Match made in heaven: Siianmäti suolaisten sipsien kera & Herencia Altés Garnatxa Blanca 2021 valkoviini 👌
Tarvitset viinin lisäksi vain...
180 g kotimaisia @weekendsnacksfinland gourmet -sipsejä tai muita kattilassa valmistettuja sipsejä 1/2 punasipulia 1,5 dl crème fraichea 80 g siianmätiä (voit toki käyttää muutakin mätiä!) 1/2 ruukullista tuoretta tilliä
Asettele sipsit leikkuulaudalle tai lautaselle. Kuori ja hienonna punasipuli. Koristele sipsien päälle crème fraichea, mätiä, punasipulia ja tilliä. Voilá!
Match made in heaven: Siianmäti suolaisten sipsien kera & Herencia Altés Garnatxa Blanca 2021 valkoviini 👌
Tarvitset viinin lisäksi vain...
180 g kotimaisia @weekendsnacksfinland gourmet -sipsejä tai muita kattilassa valmistettuja sipsejä 1/2 punasipulia 1,5 dl crème fraichea 80 g siianmätiä (voit toki käyttää muutakin mätiä!) 1/2 ruukullista tuoretta tilliä
Asettele sipsit leikkuulaudalle tai lautaselle. Kuori ja hienonna punasipuli. Koristele sipsien päälle crème fraichea, mätiä, punasipulia ja tilliä. Voilá!
Heréncia Altés l’Estel 2020 sopii erinomaisesti kaikenlaisten grillattujen liharuokien kanssa. Tässäpä siis kertaus perusasioista liittyen lihan valmistukseen:
🥩 Lihan sisälämpötilat 🥩
Rare = raaka: 55˚C 🐂, 🐑 Medium rare = puolikypsä: 58–60˚C 🐂, 🐑 Medium = puolikypsä, mutta jo kypsempi kuin medium rare : 60–65˚C 🐂, 🐑 Well done = kypsä: 70˚C 🐂, 🐑, 🐖
Näin onnistut lihan kypsentämisessä 👇
1. Ota liha pois jääkaapista hyvissä ajoin. Anna lihan lämmetä pakkauksessaan huoneenlämmössä noin 15 – 20 minuuttia ennen paistamista. 2. Kuivaa liha talouspaperilla ylimääräisestä lihasnesteestä. Mausta sitten suolalla ja rouhitulla mustapippurilla lihan molemmin puolin. 3. Lisää kuumalle paistinpannulle neutraalin makuista öljyä, kuten rypsiöljyä. Öljyssä paistaminen mahdollistaa korkeamman lämpötilan kuin voilla paistaessa. Voit käyttää öljyä ja voita yhdessä, voi antaa makua ja paremman paistovärin.
‼️ Muista, että liha kypsyy vielä muutaman asteen sen jälkeen, kun se on nostettu pois pannulta/grillistä/uunista. ‼️
Anna kypsennetyn lihan vetäytyä 5-10 minuuttia. On tärkeää muistaa, että sitä ei enää kääritä folioon, sillä liha kypsyy tällöin lisää.
Juuri ennen tarjoilua, laita liha takaisin kuumalle pannulle 10-15 sekunniksi, kuumenna kummaltakin puolelta. Saat näin pintalämmön takaisin ja liha tuntuu juuri kypsennetyltä.
Oikean lämpötilan löytäminen 🌡️ �Voidaan puhua kahdesta eri lämpötilasta: Lihan sisälämpötilasta, kun se on vielä pannulla/grillissä tai sitten loppulämpötilasta, kun liha on saanut vetäytyä. Jos mahdollista, käytä aina paistolämpömittaria, jotta saat selville lopullisen lämpötilan.
Heréncia Altés l’Estel 2020 sopii erinomaisesti kaikenlaisten grillattujen liharuokien kanssa. Tässäpä siis kertaus perusasioista liittyen lihan valmistukseen:
🥩 Lihan sisälämpötilat 🥩
Rare = raaka: 55˚C 🐂, 🐑 Medium rare = puolikypsä: 58–60˚C 🐂, 🐑 Medium = puolikypsä, mutta jo kypsempi kuin medium rare : 60–65˚C 🐂, 🐑 Well done = kypsä: 70˚C 🐂, 🐑, 🐖
Näin onnistut lihan kypsentämisessä 👇
1. Ota liha pois jääkaapista hyvissä ajoin. Anna lihan lämmetä pakkauksessaan huoneenlämmössä noin 15 – 20 minuuttia ennen paistamista. 2. Kuivaa liha talouspaperilla ylimääräisestä lihasnesteestä. Mausta sitten suolalla ja rouhitulla mustapippurilla lihan molemmin puolin. 3. Lisää kuumalle paistinpannulle neutraalin makuista öljyä, kuten rypsiöljyä. Öljyssä paistaminen mahdollistaa korkeamman lämpötilan kuin voilla paistaessa. Voit käyttää öljyä ja voita yhdessä, voi antaa makua ja paremman paistovärin.
‼️ Muista, että liha kypsyy vielä muutaman asteen sen jälkeen, kun se on nostettu pois pannulta/grillistä/uunista. ‼️
Anna kypsennetyn lihan vetäytyä 5-10 minuuttia. On tärkeää muistaa, että sitä ei enää kääritä folioon, sillä liha kypsyy tällöin lisää.
Juuri ennen tarjoilua, laita liha takaisin kuumalle pannulle 10-15 sekunniksi, kuumenna kummaltakin puolelta. Saat näin pintalämmön takaisin ja liha tuntuu juuri kypsennetyltä.
Oikean lämpötilan löytäminen 🌡️ �Voidaan puhua kahdesta eri lämpötilasta: Lihan sisälämpötilasta, kun se on vielä pannulla/grillissä tai sitten loppulämpötilasta, kun liha on saanut vetäytyä. Jos mahdollista, käytä aina paistolämpömittaria, jotta saat selville lopullisen lämpötilan.
Espanjalaiseen Monistrol Selección Cava -perheeseen kuuluu ilmiömäiset kuplivat, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Hinta näille näyttäville pulloille on kymmenen euron luokkaa, ja niiden saatavuus Alkossa on melko hyvä.
Hintansa ja laatunsa puolesta nämä kuohuvat sopivat suurempaankin juhlaan - juhlikaamme nyt ensin tulevaa äitienpäivää!
Espanjalaiseen Monistrol Selección Cava -perheeseen kuuluu ilmiömäiset kuplivat, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Hinta näille näyttäville pulloille on kymmenen euron luokkaa, ja niiden saatavuus Alkossa on melko hyvä.
Hintansa ja laatunsa puolesta nämä kuohuvat sopivat suurempaankin juhlaan - juhlikaamme nyt ensin tulevaa äitienpäivää!
Tarjoile äidille raikas, vadelmainen kuohuva drinkki ja sylin täydeltä rakkautta. Castelmondo Prosecco Extra Dry soveltuu erinomaisesti tärkeisiin tilaisuuksiin, kuten osaksi Äitienpäiväkahvitteluja.
Muista Äitienpäivä tulevana sunnuntaina 14.05.2023
Tarjoile äidille raikas, vadelmainen kuohuva drinkki ja sylin täydeltä rakkautta. Castelmondo Prosecco Extra Dry soveltuu erinomaisesti tärkeisiin tilaisuuksiin, kuten osaksi Äitienpäiväkahvitteluja.
Muista Äitienpäivä tulevana sunnuntaina 14.05.2023
Resepti herkullisiin kasvisnyytteihin fetajuustolla ja kukkakaalilla - herkuttele arkena tai viikonloppuna, muista tallentaa resepti!
Nyytit sisältävät herkkuja, kuten perunoita, kikherneitä ja punasipulia. Nyytit tarjoillaan upean ruohosipulikastikkeen ja salaatin kera. Resepti vaatii 4 arkkia folio/voipaperia ja narua. Vinkki: kypsennä perunat päivää ennen.
Nyytit
300 g keitettyä perunaa 1/2 kukkakaalin päätä 1 punasipuli 1 paketti kikherneitä 200 g fetajuustoa 4 arkkia voipaperia ja naru 2 krm suolaa
2. Sekoita ruohosipuli, valkosipuli, öljy, sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri sauvasekoittimella kastiketta varten.
Nyytit:
3. Huuhtele ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Keitä perunaviipaleita kevyesti noin 5 minuuttia.
4. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Siivilöi kikherneet ja huuhtele kylmässä vedessä. Jaa fetajuusto 4 osaan.
5. Tee 4 folio- tai leivinpaperiarkkia ja levitä perunaviipaleet pohjalle. Suolaa kevyesti ja täytä sitten kukkakaalilla, sipulilla ja kikherneillä.
6. Ripottele päälle fetajuustoa ja kaada jokaiseen pussiin 2 rkl ruohosipulikastiketta. Sulje pakkaukset hyvin ja aseta ne uunipellille. Laita uuniin n. 40 min.
Salaatti
7. Kiehauta vesi. Leikkaa parsan pohjasta puumainen osa pois. Leikkaa jokainen parsa kolmeen osaan.
8. Liota suolavedessä noin 30 sekuntia. Huuhtele ne sitten kylmänä.
9. Huuhtele ja raasta salaatti sekä kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita parsojen kanssa kulhossa ja lisää öljy, etikka ja suolaa ja pippuria maun mukaan.
Resepti herkullisiin kasvisnyytteihin fetajuustolla ja kukkakaalilla - herkuttele arkena tai viikonloppuna, muista tallentaa resepti!
Nyytit sisältävät herkkuja, kuten perunoita, kikherneitä ja punasipulia. Nyytit tarjoillaan upean ruohosipulikastikkeen ja salaatin kera. Resepti vaatii 4 arkkia folio/voipaperia ja narua. Vinkki: kypsennä perunat päivää ennen.
Nyytit
300 g keitettyä perunaa 1/2 kukkakaalin päätä 1 punasipuli 1 paketti kikherneitä 200 g fetajuustoa 4 arkkia voipaperia ja naru 2 krm suolaa
2. Sekoita ruohosipuli, valkosipuli, öljy, sitruunamehu, hunaja, suola ja pippuri sauvasekoittimella kastiketta varten.
Nyytit:
3. Huuhtele ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Keitä perunaviipaleita kevyesti noin 5 minuuttia.
4. Leikkaa kukkakaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli. Siivilöi kikherneet ja huuhtele kylmässä vedessä. Jaa fetajuusto 4 osaan.
5. Tee 4 folio- tai leivinpaperiarkkia ja levitä perunaviipaleet pohjalle. Suolaa kevyesti ja täytä sitten kukkakaalilla, sipulilla ja kikherneillä.
6. Ripottele päälle fetajuustoa ja kaada jokaiseen pussiin 2 rkl ruohosipulikastiketta. Sulje pakkaukset hyvin ja aseta ne uunipellille. Laita uuniin n. 40 min.
Salaatti
7. Kiehauta vesi. Leikkaa parsan pohjasta puumainen osa pois. Leikkaa jokainen parsa kolmeen osaan.
8. Liota suolavedessä noin 30 sekuntia. Huuhtele ne sitten kylmänä.
9. Huuhtele ja raasta salaatti sekä kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita parsojen kanssa kulhossa ja lisää öljy, etikka ja suolaa ja pippuria maun mukaan.