382568189305886

Huipputuottaja La Rioja Alta

La Rioja Alta, yksi Espanjan parhaista viinintuottajista.

Riojan viinit voivat olla moderneja, klassisia, yhden rypälelajikeen viinejä tai rypälesekoituksia. Riojan viinit voivat olla runsaan hedelmäisiä valkoviinejä tai viinejä, jolle tynnyrikypsytys antaa oman selkeän makumaailman. Roseeviinit valmistetaan usein Garnacha-lajikkeesta. Nykyään lajikeviinejä tuotetaan yhä enemmän, useimmiten Tempranillosta, mutta myös hieman vähemmän tunnetuista lajikkeista kuten Mazuelosta ja Gracianosta.

Nosta sormesi ylös tuuleen ja katso mistä suunnasta se puhaltaa. Yritä sitten tehdä viiniä, joka yllättää maailman. Tai voit uskoa lujasti omiin kykyihisi. Rohkeus tai ylpeys, vahva usko omiin kykyihisi joka tapauksessa. Tee viini, joka pysyy samana vuodesta toiseen ja kuitenkin paranee jatkuvasti.

Yksi parhaista esimerkeistä tällaisesta hienovaraisesta muutoksesta, tuottaa viiniä niin että se paranee jatkuvasti, vaikka se kuitenkin myös pysyy samana, löytyy Haron kaupungista, Riojan epävirallisesta pääkaupungista.

Kuuluisalla Barrio de las Estaciones -kadulla on La Rioja Altan viinitalo. Talo saa nimensä siitä Riojan ala-alueesta, missä se sijaitsee; La Rioja Altassa. Viinitalo on perustettu vuonna 1890, tarkalleen ottaen 10.7.1890. Siitä asti La Rioja Altan viinitalo on ollut samalla paikalla.

1800-luvun lopulla Rioja alkoi vakiinnuttaa asemaansa tärkeänä viinintuotantoalueena. Viinikirvan tuhottua viiniviljelykset Ranskassa, monet Bordeauxin tuottajat löysivät tiensä Riojaan. Ranskalaiset toivat mukanaan tietotaitoa, joka loi perustukset Riojan nykyiselle viinityylille; todella pitkäikäiset sekoiteviinit, jotka ovat kypsyneet amerikkalaisissa viinitynnyreissä.

Nykyään, lähes 150 vuotta myöhemmin, La Rioja Alta tekee edelleen samoin; he tuottavat pitkäikäisiä viinejä alueen klassisista rypäleistä Tempranillosta, Garnachasta, Mazuelosta ja Gracianosta.

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias