- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Shrimp popcorn – friterade räkor
4 annosta
30 minuuttia
Kuohuviini
Beroendeframkallande cajunsnacks som ger sommarkänslor närhelst på året! Avnjut tillsammans med ett glas Pongrácz Brut.
- 150 g Räkor, skalade
- 3 dl ströbröd
- rapsolja, att fritera i
Smet
-
2 msk vetemjöl
-
1/2 tsk cayennepeppar
-
1 tsk lökpulver
-
1 st vitlöksklyfta(or)
-
3 msk dijonsenap
-
1 st ägg
-
salt
-
svartpeppar
Sötsur sås
-
1 dl chilisås
-
1 msk vitvinsvinäger
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
-
Tina räkorna om de är frysta, sila av dem om de ligger i lake.
-
Gör smeten: Blanda mjöl med cayennepeppar och lökpulver. Pressa över vitlöksklyftan och blanda med dijonsenap, ägg och svartpeppar. Var försiktig med salt om räkorna har legat i lake. Blir smeten för tjock, tillsätt lite vatten.
-
Häll ut ströbröd i en djup tallrik. Doppa först räkorna i smeten, sedan i ströbrödet. Upprepa en gång till så att räkorna får två lager smet och ströbröd.
-
Hetta upp oljan i en kastrull och provfritera en räka. Är temperaturen lagom hög, fritera räkorna i omgångar. Fiska upp dem med hålslev när de är riktigt gyllene och krispiga och placera dem på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp.
- Blanda ihop dippen och servera räkorna direkt!