382568189305886

Lat 42 Reserva 2018


17.48 €


Tilaa Alkosta

Mausteinen, hieman kehittynyt maku tynnyriä, kirsikkaa, suklaata, luumua, tilliä, kahvia ja vaniljaa. Tarjoillaan 16-18°C lampaan- ja naudanliharuokien kanssa.

Rioja sijaitsee Pohjois-Espanjassa Sierra de Cantabrian ja Sierra de la Demandan vuorijonojen välissä. Vuoret suojaavat aluetta sekä kylmiltä Atlantin tuulilta että Välimeren kuumilta tuulilta. Rioja on jaettu kolmeen osa-alueeseen; Rioja Alavesa, Rioja Alta ja Rioja Oriental (aiemmin Rioja Baja). Tämän viinin rypäleet ovat peräisin Las Monjasin, El Palon ja Las Cuevasin viinitarhoilta Rodeznosta ja Alto del Reysta Labastidasta. Viinitarhat ovat 500-600 metriä merenpinnan yläpuolella ja viiniköynnökset ovat noin 40 vuotta vanhoja.
Jotta etikettiin voidaan painaa reservi, punaviiniä on täytynyt säilyttää vähintään kolme vuotta, josta vähintään vuoden tammitynnyreissä.

Torre de Oñan perusti kuubalainen Leandro Vasquez, mutta sen on omistanut vuodesta 1995 La Rioja Alta SA. Viinitila käyttää yksinomaan omia rypäleitä ja 105 hehtaarin viinitarhasta on istutettu 95 prosenttia tempranilloa ja loput mazueloa.

Rypäleet jäähdytettiin heti sadonkorjuun jälkeen 14 asteeseen. Kun he saapuivat viinitilalle, rypäleistä poistettiin kanta, murskattiin ja annettiin sitten käydä ruostumattomassa terässäiliöissä. Käymisen päätyttyä viini muuttui malolaktiseksi ennen kuin se kaadettiin tynnyreihin vanhentamista varten.
Viiniä on kypsytetty kaksi vuotta tuottajan valmistamissa amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Ensimmäinen vuosi kypsytettiin uusissa tynnyreissä ja toinen kaksi-kolme vuotta vanhoissa tynnyreissä.

Täyteläisyys
Tanniinisuus
Hapokkuus

Sopii makkaralle

Liha

Lammas


Pakkaus

Pullo

Tilavuus

0,75 l

Maa

Espanja

Alue

DOCa Rioja

Tuottaja

LA Rioja Alta

Alkoholi (alkoholiprosentti)

13.5 %

Valikoima

vakiovalikoima

Tuotenumero

923915

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias