Pirteä ja hedelmäinen samppanja pienemmässä, 0,375 l viinipullossa. Se on maultaan erittäin kuiva, hapokas, aprikoosinen, kypsän sitruksinen, klementiininen, hennon persikkainen ja kevyen pähkinäinen.
Tämä samppanja on Pinot Noirin ja Chardonnayn seos. Rypäleet tulevat eri Premier Cru alueilta; Montagne de Reimsista, Coteaux d’Epernaysta ja Côte des Blancsista.
Rypäleet on korjattu käsin korjatut ja valikoitu huolella, niin että viinistä tulee laadukas ja tasapainoinen. Rypäleet on puristettu kokonaisina terttuina. Käyminen on tapahtunut pienissä terästankeissa.
Viini on kypsynyt perinteisissä kellareissa 24 – 36 kuukautta valmistusvuodesta riippuen.
Champagne Charles Mignon samppanjatalo on perheyritys, jonka on perustanut vuonna 2003
Bruno and Laurence Mignon. Heidän aikuiset lapset, Manon ja Guillaume, ovat mukana perheyrityksen toiminnassa.
Mignonin perheen juuret ovat syvällä alueen maaperässä, sillä suku on viljellyt rypäleitä alueella kauan Mesnil-le-Huttierin alueella, Fetignyn kylässä lähellä Epernayn kaupunkia. Epernayta pidetään samppanjan alueen pääkaupunkina.