Marques de Monistrol Brut on pirteä ja hedelmäinen Cava. Se on erittäin kuiva, keskihapokas, kypsän aprikoosinen, keltaluumuinen, kevyen hunajameloninen ja yrttinen.
Rypäleet: 40% Xarello, 30% Parellada och 30% Macabeo
Hopea mitali kansainvälisessä kilpailussa vuonna 2021: The International Wine & Spirit Competition
Cava on usein erittäin kuiva kuohuviini, vaikka myös makeampia cavoja tehdään. Viineissä on usein sitruksisuutta, raikasta hedelmäisyyttä, sekä joskus mineraalisia piirteitä. Mukana on usein myös kypsytyksen antamaa iän tuntua, esimerkiksi paahteisuutta, johtuen pullokypsytyksestä, joka kestää vähintään 9 kuukautta. Cava tehdäänkin samalla tavalla kuin samppanja. Ensin tehdään perusviini, sitten viini pullotetaan ja laitetaan toiseen kertaan käymään samassa pullossa. Cavan annetaan kypsyä pullossa, jolloin pulloon muodostuu vähitellen hiivasakkaa. Lopulta hiivasakka poistetaan ja Cava on valmis myyntiin.
Hopeamitali 2021 The International Wine and Spirit Competition