- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Cacio e Pepe
2 annosta
30 minuuttia
Punaviini
Cacio e Pepe - italialainen klassikko ja todellinen elämys, vaikka raaka-aineita ei ole montaa! Italiankielinen nimi Cacio e pepe tarkoittaakin juustoa ja pippuria.
Ainesosat:
400 g spagettia
Suolaa pastaveteen
Mustapippuria myllystä
2-3 dl pastan keitinvettä
2,5 dl pecorinoa raastettuna
Oliiviöljyä
Reseptit: Anna Suko Karlsson
|
Foto: Anna Suko Karlsson
Valmistaminen:
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paahda mustapippuria isossa pannulla oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää noin 2 dl pastan keitinvettä ja ota pannut pois liedeltä. Sekoita joukkoon pecorinoraaste ja sekoita se kermaiseksi kastikkeeksi
- Lisää vastakeitetty spagetti. Lisää tarvittaessa vielä hieman pastan keitinvedellä, sekoita ja maista, lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
- Ripottele vielä päälle raastettua pecorinoa ja hieman oliiviöljyä.
- Tarjoa heti hyvän hapanjuurileivän kanssa ja tuoreiden tomaattien kera.