382568189305886

Cacio e Pepe

2 annosta 30 minuuttia Punaviini

Cacio e Pepe - italialainen klassikko ja todellinen elämys, vaikka raaka-aineita ei ole montaa! Italiankielinen nimi Cacio e pepe tarkoittaakin juustoa ja pippuria.

Ainesosat:

400 g spagettia

Suolaa pastaveteen

Mustapippuria myllystä

2-3 dl pastan keitinvettä

2,5 dl pecorinoa raastettuna

Oliiviöljyä

Reseptit: Anna Suko Karlsson | Foto: Anna Suko Karlsson

Valmistaminen:

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda mustapippuria isossa pannulla oliiviöljyssä hetken aikaa. Lisää noin 2 dl pastan keitinvettä ja ota pannut pois liedeltä. Sekoita joukkoon pecorinoraaste ja sekoita se kermaiseksi kastikkeeksi
  3. Lisää vastakeitetty spagetti. Lisää tarvittaessa vielä hieman pastan keitinvedellä, sekoita ja maista, lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  4. Ripottele vielä päälle raastettua pecorinoa ja hieman oliiviöljyä.
  5. Tarjoa heti hyvän hapanjuurileivän kanssa ja tuoreiden tomaattien kera.
Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias