- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Semla med chokladganache och mandelmassa!
Bulldeg:
75 g smör
500 g vetemjöl
65 g socker
0,5 paket färsk jäst
1 tsk kardemumma
salt
3 dl mjölk
1 ägg, för pensling
Fyllning:
Mandelmassa
150 g mörk choklad finhackad
3 dl grädde
Choklad Ganache: Koka upp hälften av grädden och häll över den hackade chokladen. Låt stå i två minuter och vispa tills alla chokladbitar är utrörda. Häll i resten av grädden och ställ i kylen tills du är redo att dekorera bullarna.
Bulldeg: Smält smöret och tillsätt mjölken. Dubbelkolla att vätskan inte är över 35 grader och tillsätt jästen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan till mjölkblandningen. Knåda degen i maskin eller för hand tills den är smidig. Cirka 10 minuter. Låt jäsa i 45-60 minuter och den har dubblerats i storlek. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme. Dela i 12 delar, rulla bullarna och lägg dem på en bakplåt med en kökshandduk över. Låt jäsa i ca. 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och grädda i 8-12 minuter. Kyl på galler.
Hopsättning: Vispa chokladganachen för hand. Det separerar snabbt, så var mycket försiktig och uppmärksam! Dela bullarna på mitten. Lägg mandelmassa och sedan chokladganachen på botten innan du avslutar med toppen av skålen med lite florsocker. Njut!