- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Fettuccine med pistagepesto, ricotta och ugnsrostade tomater
400 g blandade små tomater
1 klyfta vitlök
1 kruka färsk timjan
1/2 dl olivolja
1 frp Fettuccine 500 g
1 frp ricotta
salt
nymald svartpeppar
Pistagepesto:
2 krukor basilika
2 dl olivolja
1 citron, citronzest
1 dl riven parmesan
1,5 dl rostade pistagenötter
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
Börja med de ugnsrostade tomaterna:
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar.
Halvera tomaterna och behåll vissa hela. Lägg i en ugnsform.
Tillsätt vitlök, timjan, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Rosta i ugnen ca 20 minuter.
Ringla lite olja över, salta och strö på färsk timjan.
Under tiden gör pistagepeston:
2 krukor basilika
2 dl olivolja
1 citron, citronzest
1 dl riven parmesan
1,5 dl rostade pistagenötter
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
nymald svartpeppar
Mixa eller mortla alla ingredienser till en pesto – smaka av!
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och koka den al dente i saltat vatten.
Slunga pastan i en stor och hög stekpanna med pistagepesto, lite olivolja och en liten del av kokvattnet i ett par minuter.
Tillsätt ricotta och blanda försiktigt.
Garnera med tomaterna och hackade pistagenötter.
Servera direkt och njut!
Avnjut med Sveriges bästa Appassimento till – Casa Nostra