- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Julsangria med mousserande vin
8 annosta
15 minuuttia
Kuohuviini
Bjud på en läskande julbål smak av kanel, stjärnanis, clementin och äpple. Lagen till sangrian bör stå och dra i kylen i ca 4 timmar innan servering för att alla smaker ska komma fram ordentligt.
-
2 dl äppeljuice
-
4 st kanelstänger
-
4 st stjärnanis
-
4 st hel nejlika
-
3 st clementiner, el. annan småcitrus
-
1/2 st granatäpple(n)
-
5 dl ginger beer
-
750 ml mousserande vin, se våra mousserande här
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
1. Sjud upp äppeljuice med kanelstänger, stjärnanis och kryddnejlikor. Låt svalna och häll över i en stor kanna. Låt dra i kylen i minst 4 tim.
2. Skiva clementinerna. Halvera granatäpplet och pilla ur granatäppelkärnorna. Tillsätt clementinskivor och granatäppelkärnor i kannan.
3. Tillsätt ginger beer och mousserande vin precis innan servering.