- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Julköttbullar med rostad lök
8 annosta
45 minuuttia
Punaviini
Klassiska julköttbullar smaksätts ofta med kryddpeppar, våra köttbullar får en härlig ton av rostad lök - en riktigt fin kombination till dessa saftiga köttbullar.
1 kg blandfärs
1/2 kruka färsk persilja
1 dl vispgrädde
4 msk kalvfond
2 st äggulor
2 krm svartpeppar
150 g rostad lök
25 g mat- och baksmör
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Lägg färsen i en bunke. Finhacka persiljan. Tillsätt persilja, grädde, fond, äggulor, svartpeppar, kryddpeppar och rostad lök till färsen. Blanda om och forma köttbullar.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna på hög värme tills de får en gyllenbrun färg. Sänk värmen och låt de steka klart på låg temperatur. Servera på julbordet.