- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Veganska julköttbullar
8 annosta
40 minuuttia
Punaviini
Veganska köttbullar på formbar färs, enkelt och så gott! Vi har smaksatt våra julköttbullar med bland annat dijonsenap, kryddpeppar och persilja - riktigt gott till julmiddagen.
850 g sojafärs, tinad
1/2 st gul lök
1 msk olivolja
4 tsk dijonsenap
3 tsk grönsaksfond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mald kryddpeppar
1/2 kruka färsk persilja, finhackad
1 msk olivolja
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Lägg den tinade färsen i en bunke.
Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olja. Tillsätt stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt, peppar, kryddpeppar och finhackad persilja till färsen. Blanda om ordentligt och rulla bullar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bullarna på medelhög värme runt om i ca 2-3 min så att de får fin färg. Sänk värmen och låt de steka klart i ca 10 min på låg värme. Servera på julbordet.
1 msk olivolja