- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Grillad sommarsallad
4 annosta
minuuttia
Roseeviini
Salladsdressing
2 st äggula(or)
1 klyfta vitlök, pressad
1 st sardeller, finhackad
2 dl rapsolja
1/2 dl västerbottensost, riven
3,5 msk mjölk
1 st lime, juice och zest
1 nypa salt
Sallad
3 st sötpotatis(ar)
2 st avocado
1 paket sockerärter
1 knippe rädisor
1 påse salladsmix, rödsallad, babyspenat, ruccola m.m.
1 paket körsbärstomater, 250 gram
1 kruka Koriander
150 g västerbottensost, i bit
2 st salladslök(ar)
1/2 dl pumpafrön, rostade
1 nypa flingsalt
1 nypa peppar
1 skvätt vinägrett
3 msk olivolja
1 msk strösocker
1 st lime, juicen
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Salladsdressing
1. Vispa ihop äggulorna med finhackade sardeller, pressad vitlök, limezest, limejuice och finriven Västerbottensost.
2. Tillsätt oljan försiktigt i en jämn stråle under vispning (använd gärna elvisp).
3. Salta och tillsätt mjölken under vispning för att få en lösare konsistens. Smaka av med mer salt om det behövs.
Sallad
4. Skrubba sötpotatisarna och dela dem i avlånga kvartar.
5. Pensla över lite olja och grilla ränder på grillen eller i en gjutjärnspanna.
6. Salta potatisen och baka den mjuk inlindad i folie på grillen eller i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.
7. Dela avokadon i kvartar och gröp ur dem.
8. Pensla över lite olja och grilla avokadobitarna på grillen eller i en gjutjärnspanna ca 2 minuter per sida.
9. Hacka salladslöken och koriandern, tärna osten, hyvla rädisorna, kvarta tomaterna, rensa ärtskidorna och blanda olivoljan med limejuicen.
10. Blanda ihop allt det kalla gröna och avsluta med det grillade, salladsdressingen samt vinägretten.