- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Tomatsoppa på färska tomater med burrata, olivolja och timjan
2 annosta
30 minuuttia
Valkoviini
- 600 g tomater gärna plommontomater
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- Färsk oregano
- Färsk timjan
- Flingsalt salt
- Nymald svartpeppar
- 1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar )
- 1 burrata /per portion
Reseptit: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Dela tomaterna och lägg över på en ugnsplåt.
- Skala, grovhacka lök och vitlök och lägg sedan över på ugnsplåten.
- Ringla över olivolja och strö över oregano, timjan salt, nymald svartpeppar och blanda runt. Spetsa gärna till det med en skvätt vitt vin! Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
- Värm grönsaksbuljongen i en kastrull.
- Ta ut plåten och lägg ner allt i en stor kastrull. Tillsätt buljongen lite åt gången, börja med 1-2 dl grönsaksbuljong och mixa ihop till en slät konsistens. Späd med mer buljong och fortsätt mixa tills önskad konsistens och tjocklek på soppan.
- Servera soppan med timjan, olivolja, burrata, nymald svartpeppar och surdegsbröd.