- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Ceviche med torsk och räkor
En supergod, lättlagad, fräsch och syrlig fisk- och skaldjursrätt med smak av lime, koriander och chili.
- 150 gram torskfilé, fryst
- 1 påse, Vannameiräkor, tinade enligt förpackningens anvisningar.
- 3 lime och limezest
- 1/2 citron
- Salt
- Nymald svartpeppar
- Paprikapulver
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 kruka färsk koriander
- 2 röda chilifrukter
- En nypa socker
- Olivolja
- Salladslök, ansad och sköljd
- 1 avokado
- 1 /2 finhackad gurka, urgröpt
- 1 mango
Tina fryst torsk och räkor enligt förpackningens anvisningar. Skär torsken i kuber, efter tycke och smak. Dela och pressa limefrukterna och den halva citronen i en stor skål.
Häll i två – tre msk olivolja i samma skål och rör om. Finhacka en röd chili, riv vitlöksklyftorna och lägg ner i marinaden. Lägg till en nypa socker, paprikapulver, salt och nymald svartpeppar. Rör om och smaka av!
Är du inte nöjd så är det bara till att addera mer av allt tills du hittar en fin balans i smakerna. Tillsätt några finhackade kvistar koriander och ner med fisken och räkorna.
Vänd runt och ställ i kylen i ca 45-60 min.
Tänk på att smaka av fisken och räkorna innan servering. Förbered hit, nu är det bara att finhacka grönsakerna, mangon, skiva avokadon och lägga upp.
Färsk koriander till garnering, olivolja och limezest. Servera gärna med smörstekt surdegsbröd.