382568189305886

Peach Melba med kokosgrädde, vegansk maräng och kanderade pistagenötter

annosta minuuttia Kuohuviini

Ljuvlig vegansk dessert! Egengjorda maränger, sorbet, persikor och kokosgrädde - vackert och välsmakande! Tips! Gör gärna maränger en dag i förväg och förvara torrt. Kyl kokosgrädden väl och lägg tallrikarna i frysen 30 min innan servering.

Veganska maränger

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker

Kanderade pistagenötter

  • 50 g pistagenötter, skalade
  • 1 tsk agavesirap

Peach melba

  • 400 ml vispbar kokosgrädde, väl kyld
  • 1/2 st citron, zest
  • 200 g konserverad persika
  • 125 g färska hallon
  • 500 g hallonsorbet
  • 500 g mangosorbet
  • 1/4 kruka färsk mynta
Reseptit: | Foto:

Veganska maränger:

1. Värm ugnen till 100 grader.

2. Sila av spadet från kikärtorna. Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.

3. Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.

4. Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ tim. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 1 timme på eftervärme.

5. Lägg tallrikarna du ska använda för servering i frysen 30 min innan servering.

Kanderade pistagenötter:

6. Grovhacka nötterna och rosta i en torr stekpanna. Tillsätt agavesirap och blanda om. Lägg över nötterna på bakplåtspapper och låt svalna.

Kokosgrädde:

7. Vispa kokosgrädden i ca 10 min. Den behöver vara väl kyld. Tillsätt rivet citronskal från ½ citron.

Montering:

8. Skär två persikohalvor i mindre klyftor. Skölj hallonen.
9. Ta fram tallrikarna från frysen och lägg upp kulor av hallonsorbet, mangosorbet och kokosgrädde i en cirkel. Dekorera med persikoklyftor, hallon, kanderade nötter, maränger och myntablad.
Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias