- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Älgfärsgryta med trattkantareller
Välkomna hösten genom att servera en läcker gryta med älgfärs och kantareller. Lättlagat och otroligt gott!
Älgfärsgryta
-
400 g älgfärs
-
1/2 st purjolök
-
200 g palsternacka
-
150 g Kantareller
-
1 st Mat & Bak smör, att steka i
-
2,5 dl vispgrädde
-
1 dl vatten
-
1 msk kinesisk soja
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
olivolja, att steka i
Tillbehör
-
800 g potatis
-
150 g sugarsnaps
-
rårörda lingon
Koka potatisen i saltat vatten.
Älgfärsgryta: Skölj och skiva purjolöken. Skala och tärna palsternackan och putsa kantarellerna. Hetta upp lite smör och olja i en gryta eller stor stekpanna och fräs purjolök, palsternacka och kantareller. Tillsätt älgfärsen och stek den genomstekt. Tillsätt grädde, vatten, soja och låt grytan koka ihop under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Förväll sugarsnaps i varmt vatten ca 1 min. Sila av och lägg upp i en skål.
Älgfärsgryta: Servera älgfärsgrytan tillsammans med kokt potatis, sugarsnaps och rårörda lingon.