- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Allt på en plåt – ugnsrostad potatis med linser och fetaost
4 annosta
50 minuuttia
Valkoviini
Lättlagad vegomiddag där det mesta sköter sig själv i ugnen! Här valde vi att toppa ugnsrostade grönsaker med gröna linser och fetaost. Rätten serveras med en kall persiljesås.
På plåt
- 200 gram morötter
- 1 st röd lök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 700 gram delikatesspotatis
- 2 st fänkål
- 3 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st bakplåtspapper
- 1 st citron(er)
Topping
- 380 gram gröna linser, kokta
- 1 st gurka
- 0,5 kruka(or) färsk persilja
- 150 gram fetaost
- 65 gram machésallad
Sås
- 1,5 dl creme fraiche naturell
- 0,5 kruka(or) färsk persilja
- 0,5 tsk Honung flytande
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
- 1. Värm ugnen till 200 grader.
På plåt:
- 1. Skala morötter, lök och vitlök. Skölj potatis. Skär potatis, morötter och lök i klyftor. Skiva fänkålen och grovhacka vitlöken. Blanda samman alla grönsaker med olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Halvera citronen och lägg citronhalvorna på plåten med snittytan upp. Rosta i ugnen i ca 35 min.
Topping:
- 1. Sila av linserna och spola i kallt vatten. Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Grovhacka persiljan.
Sås:
- 1. Blanda creme fraiche med finhackad persilja, honung och olja. Smaka av såsen med salt och peppar.
På plåt:
- 1. Ta ut de rostade grönsakerna och strö över linser och smula över fetaost. Sätt in i ugnen i ytterligare 5 min så att osten smälter en aning.
- 2. Ta ut plåten och toppa de rostade grönsakerna med machesallad, gurka och persilja vid servering. Servera såsen vid sidan av.