- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Bakad blomkål med svampfräs och cashewnötter
4 annosta
50 minuuttia
Valkoviini
Ugnsbakad blomkål på en bädd av linser, svampfräs och crunchiga nötter - en underbart fräsch och festlig middag som enkelt kan anpassas i storlek och även serveras som förrätt!
Bakad blomkål
- 2 st färsk blomkål
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
Svampfräs och cashewnötter
- 400 gram champinjoner
- 2 klyfta(or) vitlök
- 100 gram Naturella cashewnötter
- 4 tsk olivolja
- 400 gram gröna linser, kokta
- 2 kruka(or) färsk persilja
- 1 st citron(er)
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 80 gram salladsmix
Reseptit:
|
Foto:
- 1. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.
Blomkål:
- 1. Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg det hela blomkålshuvudet i formen och ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 45 min.
Svampfräs:
- 1. Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon minut.
- 2. Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
Blomkål:
- 1. Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den i 4 delar.
- 2. Fördela salladsmix och svampfräs på tallrikar och lägg blomkålsbitar över. Klart att servera.