382568189305886

Cacio e Pepe

4 annosta 45 minuuttia Punaviini

  • 300 g spaghetti
  • Nymald svartpeppar eller 1 msk mortlad svartpeppar
  • Salt till pastavattnet
  • Olivolja
  • 2 – 3 dl pastavatten
  • 2 dl pecorino, riven
Reseptit: @foodbyannak | Foto:

Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Nymald svartpeppar från pepparkvarn – fräs den nymalda svartpepparn i en stor panna med olivolja en kort stund. Tillsätt ca 2 deciliter av pastavattnet och ta bort från värmen. Rör ner 1 1/2 deciliter av pecorinon så att det blir en krämig sås. Lägg i den nykokta spaghettin, späd med ytterligare pastavatten, rör om och smaka av. Tillsätt en nypa salt om det behövs. Toppa med extra pecorino, ringla över olivolja och servera direkt.

Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias