- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Cacio e Pepe
4 annosta
45 minuuttia
Punaviini
- 300 g spaghetti
- Nymald svartpeppar eller 1 msk mortlad svartpeppar
- Salt till pastavattnet
- Olivolja
- 2 – 3 dl pastavatten
- 2 dl pecorino, riven
Reseptit: @foodbyannak
|
Foto:
Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Nymald svartpeppar från pepparkvarn – fräs den nymalda svartpepparn i en stor panna med olivolja en kort stund. Tillsätt ca 2 deciliter av pastavattnet och ta bort från värmen. Rör ner 1 1/2 deciliter av pecorinon så att det blir en krämig sås. Lägg i den nykokta spaghettin, späd med ytterligare pastavatten, rör om och smaka av. Tillsätt en nypa salt om det behövs. Toppa med extra pecorino, ringla över olivolja och servera direkt.