382568189305886

Carnitas till Halloween

6 annosta 135 minuuttia Punaviini

Carnitas är ett långkok på fläskkarré som har en söt och kryddig smak. Köttet blir som bäst om det får småputtra riktigt länge, gärna upp till 2 timmar. Carnitas serverad i en pumpa passar perfekt som varmrätt på Halloween. Tips: gör gärna marinaden dagen innan och låt köttet ligga över natten.

1 kg Fläskkarré, benfri
1 dl soja, kinesisk
1 st apelsin, pressad apelsinjuice
1 st lime, pressad limesaft
5 st vitlöksklyftor, pressade
2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
1 tsk svartpeppar, mald
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
50 cl Coca cola, original
smör, till stekning
Reseptit: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se

Börja med att blanda ihop kryddor, vitlök, soja, apelsin- och limejuice. Skär köttet i små bitar, ca 3 cm x 3 cm. Lägg bitarna i marinaden. Låt stå minst 1 timme men gärna över natten. Bryn smöret i en gryta. Ta ut köttet ur marinaden och bryn bitarna i smör tills köttet fått stekyta. Häll över resten av marinaden och Coca cola tills vätskan precis täcker köttet. Låt småputtra i 1-2 timmar. Tillsätt mer Coca cola några gånger. Vätskan kommer koka bort så viktigt att tillsätta mer Coca cola så att köttet aldrig är utan vätska. Efter 1-2 h kommer nästan all vätska ha kokat bort och köttet kommer ha bildat en ljuvlig, seg och kletig massa.

Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias