382568189305886

Cheese & bacon burger

2 annosta 30 minuuttia Punaviini

Denna hamburgare är tillagad enligt den trendiga tekniken "Smashing" men går lika bra att lägga på grillen - det allra bästa är att tillaga på ett stekbord över grillen

Ingredienser:

Brioche bröd
Grovmalt högrev + eventuell talg
Bacon
Väddö cheddarost
Rödlök
Isbergsallad
Jalapeños
Bbq-sås
Chipotlemajonnäs

Reseptit: The Wine Room | Foto: The Wine Room

Gör såhär:

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek hamburgerbröden så att de får en gyllene yta. Lägg över bröden på en skärbräda.
  2. Finhacka rödlök och isbergssallad.
  3. Klipp ner bacon i stekpanna och stek den krispigt. Ställ åt sidan.
  4. Dela färsen i bitar och gör försiktigt bollar, ca 75g-100g per boll. Se till att inte krama och pressa färsen för hårt. Salta och peppra.
  5. Hetta upp ny olja i pannan och låt den bli riktigt varm. Lägg ner färsbollarna och tryck till ordentligt med en stekspade, baksida av en kastrull eller med en grillpress så att de blir smashade. Salta och peppra ordentligt och låt burgarna få en ordentlig stekyta innan du vänder och stekar på andra sidan. Vänd efter 1 minut och lägg på 1 skiva ost på varje burgare direkt. Stek ytterligare 1 minut och lägg nu på bacon och bbq-sås ovanför osten.
  6. Bre chipotlemajonnäs på båda bröden och lägg därefter isbergssallad och rödlök på botten. Lägg på två burgare och toppa med jalapeños och brödlocket. Smaklig måltid!
Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias