- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Chèvre chaud gratinerad getost
annosta
20 minuuttia
Valkoviini
1 msk smör
1 – 2 st Chèvreskivor
2 msk flytande honung
4 msk olivolja
100 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen
1 kruka timjan
Färska fikon
Reseptit: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Lägg getosten på bakplåtspapper och ringla olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter. Rosta valnötterna under tiden, lägg i en liten klick smör och ca 1 – 2 msk honung i samma panna och rör om. Lägg upp osten på ett trevligt fat, toppa med valnötterna som är härligt karamelliserade, färsk timjan, salt och nymald svartpeppar. Servera färska fikon till.