- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Chokladmousse med olivolja
4 annosta
150 minuuttia
Punaviini
Len och helt himmelsk chokladmousse som får en underbarkaraktär av olivolja och flingsalt.
- 2 st äggula(or)
- 0,75 dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 msk olivolja, exempelvis Frixos FinestTM Lakonia Olivolja Extra Virgin
- 3 dl vispgrädde
- 125 gram mörk choklad, knappar, eller hackad
Till servering
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
- 1. Rör samman äggulor, socker, salt och olivolja i en bunke.
- 2. Vispa grädden lätt.
- 3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i micro.
- 4. Tillsätt chokladen i äggblandningen i en stråle under omrörning. Rör till en jämn smet.
- 5. Addera 1/3 av grädden och rör om med en ballongvisp till en jämn smet.
- 6. Rör i ännu en 1/3 och rör med en slickepott till en jämn smet.
- 7. Vänd ner den sista 1/3 och häll sedan upp moussen i 4 glas eller skålar.
- 8. Ställ i kylskåp och låt sätta sig i minst 2 timmar. Vid servering, strö på några korn flingsalt och ringla olivolja över.