- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Dan Dan nudlar
2 annosta
30 minuuttia
Punaviini
- 400 g äggnudlar
- 150 g pak choi
- Rostade jordnötter
- Färsen:
– 500 g fläskfärs
– 1 msk riven färsk ingefära
– 2 rivna vitlöksklyftor
– 2 tsk five spice
– 3 msk japansk soja
– 1 påse salladslök
– 1 msk fisksås
– Rapsolja till stekning - Såsen:
– 1 tsk chiliflakes
– 0,5 – 1 dl japansk soja
– 2 msk tahini
– 2 msk jordnötssmör
– 1 tsk sichauanpeppar
– 1 msk honung
– 1 riven vitlöksklyfta
– 3 msk vatten
Reseptit: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
Såsen:
Mortla sichuanpeppar.
Blanda sedan pepparn med resten av ingredienserna till såsen.
Smaka av, du kan enkelt själv bästa smakerna i såsen efter tycke och smak.
Färsen:
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen på hög värme under omrörning. När färsen fått färg och smular sig vänder du i den hackade salladslöken och alla övriga ingredienser.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka pak choi grovt och spara några blad till uppläggningen.
Lägg såsen i botten av en skål.
Lägg i nudlarna, blanda ned färsen och rör sedan om allting.
Toppa med sesamfrön, jordnötter,salladslök, pak choi och servera direkt