Fusillia salamin ja chilipeston kera
2 annosta
30 minuuttia
Punaviini
Ainekset
- 400 g kuivapastaa (esim. fusillia)
- 1 kesäkurpitsa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 100 g salami-makkaraa
- 100 g miniluumutomaatteja
- 1 rkl tulista punaista pestoa (pesto piccantea esim. Sacla Chilipesto) tai maun mukaan
- 1 sitruuna
- Parmesan-juustoa
- Tuoretta basilikaa
- Paahdettuja pinjansiemeniä
Reseptit: Anna Suko Karlsson
|
Foto: Anna Suko Karlsson
- Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Paista kesäkurpitsat kuumalla pannulla oliiviöljyssä yhdessä valkosipulin kanssa. Ota ne pois pannulta ja laita lautaselle odottamaan.
- Paista myös pilkottu salamimakkara ja puolitetut luumutomaatit oliiviöljyssä.
- Pese sitruuna ja raasta sen kuori sekä purista siitä mehu.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä osa pastan keitinvedestä.
- Sekoita paistettu kesäkurpitsa sekä paistetut salamit ja tomaatit. Mausta sitruunankuorella ja mehulla. Lisää chilipestoa sekä pastan keitinvettä, niin että kastike saa sopivan rakenteen. Tarkasta kastikkeen suola ja lisää tarvittaessa suolaa sekä mustapippuria.
- Lisää keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita.
- Lisää päälle raastettua parmesaania, hienonnettua basilikaa ja pinjansiemeniä. Hyvää ruokahalua!