382568189305886

Gravad morot med hovmästarsås

annosta minuuttia Valkoviini

En vegovariant på gravad lax. Gravade morötter passar lika bra till jul som till påsk och midsommar. Obs! Moroten tar bara en timme att förbereda, men ska sedan gravas ett dygn i kylen innan servering.

Ingredienser:
800 g morot
2 dl grovt salt
1 dl ättiksprit, (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 krm hel vitpeppar
1 kruka färsk dill
Tillbehör:
180 g hovmästarsås

Reseptit: | Foto:

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Skala morötterna och lägg dem tätt i en liten ugnssäker form. Häll på saltet. Baka mitt i ugnen i ca 30-40 min. Morötterna ska vara lite al dente.
Ta ut morötterna ur ugnen. Låt svalna och skrapa sedan av saltet. Koka upp ättika, socker och vatten. Krossa 12 vitpepparkorn. Lägg vitpepparkorn och dillstjälkar i lagen. Låt svalna.

Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias