382568189305886

Grillad flankstek och romansallad med tryffel och parmesan

4 annosta 30 minuuttia Punaviini

Saftig flankstek som serveras med grillad romansallad med tryffeldressing och parmesan. Enkelt att laga och ljuvligt gott!

Flankstek:
600 gram Flankstek
0,5 msk olivolja
2 tsk flingsalt
4 krm svartpeppar

Romansallad:
2 st romansallad
1 st citron(er)
1 dl matyoghurt
2 tsk olivolja
3 tsk tryffelolja
50 gram pinjenötter
75 gram parmesanost
1 kruka(or) färsk gräslök
0,5 msk olivolja
4 krm flingsalt
1 krm svartpeppar

Reseptit: Tasteline | Foto: Tasteline

Tillagning:
1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

Flankstek:
1. Ta fram köttet i god tid före grillning och låt det bli rumsvarmt.
2. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidor.

Romansallad:
1. Halvera romansalladen och citronen.
2. Blanda yoghurten med olivolja och tryffelolja.
3. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.
4. Riv parmesanost och finhacka gräslök.

Flankstek:
1. Grilla köttet ca 5 min/sida på direkt värme och låt det sedan vila i 10 min innan du skär upp det.
Romansallad
1. Pensla romansalladen med olivolja och grilla varje halva med snittytan ner ca 1-2 min på direkt värme.
2. Lägg upp den grillade romansalladen på ett fat och strö över flingsalt och peppar. Ringla över yoghurtsåsen och toppa med pinjenötter, riven ost och gräslök.
3. Servera den grillade flanksteken med den grillade romansalladen.

Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias