- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Grillad persika med krämig burrata
4 annosta
30 minuuttia
Valkoviini
Grillad söt persika matchas fint med en krämig burrata, ett riktigt trevligt tillbehör till sommarens grillmiddagar.
- 500 gram persika
- 2 tsk olivolja
- 200 gram burrata
- 0,5 kruka(or) färsk basilika
- 0,5 kruka(or) färsk mynta
- 1 st Citron
- 2 tsk olivolja
- 0,5 tsk flingsalt
- 2 krm svartpeppar
Reseptit: Tasteline.com
|
Foto: Tasteline.com
- 1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme.
- 2. Halvera persikorna och pensla snittytorna med olja.
- 3. Grilla persikohalvorna med snittytan nedåt på direkt värme så att persikorna får en ordentlig grillyta. Vänd sedan persikorna och grilla undersidan på indirekt värme i ca 10 min så att de bli mjuka.
- 4. Lägg upp de grillade persikohalvorna på ett fat och fördela burrata, myntablad och basilikablad över persikorna. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Ringla över olja och krydda med flingsalt och peppar.