- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Grillad tofu med gremolata och italiensk potatissallad
4 annosta
45 minuuttia
Valkoviini
Ljuvlig vegetarisk middag med grillad tofu som serveras med örtig gremolata och potatissallad med italienska smaker.
Tofu
-
2 paket fast tofu, (ca 600 gram)
-
1 klyfta vitlök, riven
-
1 msk olivolja
-
1 msk japansk soja
-
2 tsk herbes de provence
-
1/2 tsk chiliflakes
-
1 st bakplåtspapper
Potatissallad
-
1 kg delikatesspotatis
-
125 g körsbärstomater
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 msk olivolja
-
1 st röd lök
-
1/2 kruka färsk persilja
-
1/2 st citron, saft och zest
-
75 g grana padano
-
1 msk olivolja
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
65 g ruccola
Gremolata
-
1/2 kruka färsk basilika
-
1/2 kruka färsk mynta
-
1/2 kruka färsk persilja
-
1 klyfta vitlök
-
1/2 st citron, saft och zest
-
3 msk olivolja
-
1 tsk chiliflakes
-
1 krm salt
Reseptit:
|
Foto:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Tvätta och halvera potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
3. Halvera cocktailtomaterna och lägg dem i en ugnsform. Krydda med lite salt och peppar och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 20 min.
4. Skär tofun så att du får 8 st skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Blanda ihop riven vitlök, olja, soja, herbes de provence och chiliflakes. Pensla tofuskivorna med kryddblandningen och sätt in i ugnen över tomaterna i ca 20 min.
6. Mixa samman basilika, mynta, persilja, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, olja och chiliflakes i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av gremolatan med salt.
7. Sila av potatisvattnet och lägg den kokta potatisen på ett stort fat eller i en stor skål. Låt svalna en aning.
8. Skala och finstrimla rödlök. Grovhacka persilja. Riv citronskal och grovriv grana padano. Blanda samman med potatisen och tillsätt olja och citronsaft. Smaka av med salt, peppar och tillsätt ruccola och de rostade cocktailtomaterna.
9. Servera de ugnsgrillade tofuskivorna tillsammans med potatissalladen. Ät och njut!