- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Gulaschsoppa
Njut av en värmande gulaschsoppa! Enkel och god vardagsmat
Ingredienser:
400 g högrev, nötkött, ex fransyska eller ryggbiff
2 msk olja
2 st gul lök
2 st röda paprikor
1 st vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
3 msk tomatpuré
cayennepeppar
1 l vatten
2 tärning oxbuljong
4 st potatisar
4 skiva grovt bröd
salt & peppar
Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och skär paprikan i små bitar. Bryn köttet i olja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar. Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan med köttet och ställ åt sidan. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka soppan på svagare värme under lock i 20 minuter. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ett rustikt bröd.