- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Helgrillad spetskål med brynt smör och crunchiga nötter
4 annosta
20 minuuttia
Valkoviini
Grillad kål med knapriga nötter och brynt smör blir ett ljuvligt tillbehör till grillade middagar!
- 1 st spetskål
- 1 msk olivolja
- 2 krm flingsalt
- 50 gram smör
- 50 gram pistagenötter
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
- 1. Dela spetskålen i 4 delar och pensla med olja.
- 2. Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg sedan över på indirekt värme. Låt baka där tills spetskålen har blivit mjuk och fått fin färg. Krydda med lite flingsalt.
- 3. Bryn smöret i en panna och grovhacka pistagenötterna.
- 4. Lägg upp spetskålen på ett fat och ringla över brynt smör och toppa med hackade pistagenötter.