382568189305886

Julsangria med mousserande vin

8 annosta 15 minuuttia Kuohuviini

Bjud på en läskande julbål smak av kanel, stjärnanis, clementin och äpple. Lagen till sangrian bör stå och dra i kylen i ca 4 timmar innan servering för att alla smaker ska komma fram ordentligt.

  • 2 dl äppeljuice
  • 4 st kanelstänger
  • 4 st stjärnanis
  • 4 st hel nejlika
  • 3 st clementiner, el. annan småcitrus
  • 1/2 st granatäpple(n)
  • 5 dl ginger beer
  • 750 ml mousserande vin, se våra mousserande här
Reseptit: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
1. Sjud upp äppeljuice med kanelstänger, stjärnanis och kryddnejlikor. Låt svalna och häll över i en stor kanna. Låt dra i kylen i minst 4 tim.
2. Skiva clementinerna. Halvera granatäpplet och pilla ur granatäppelkärnorna. Tillsätt clementinskivor och granatäppelkärnor i kannan.
3. Tillsätt ginger beer och mousserande vin precis innan servering.
Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias