- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Löjromspizza
4 annosta
20 minuuttia
Valkoviini
Underbart lyxigt och lättlagat tilltugg till mingelfesten. En löjromspizza är både vacker och välsmakande!
Pizza
-
400 g pizzadeg surdeg
-
1 dl crème fraîche naturell
-
75 g parmesanost
Topping
-
1 st röd lök
-
1 kruka färsk gräslök
-
1 dl crème fraîche naturell
-
80 g löjrom
-
1 st citron
-
1 krm svartpeppar
-
1 krm flingsalt
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
1. Värm ugnen till 225 grader.
Pizza:
2. Kavla ut pizzadegen till önskad form. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt.
3. Bred på creme fraiche och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.
Topping:
4. Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.
Servering:
5. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök. Toppa med klickar av creme fraiche och löjrom.
6. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera.