- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Gratinoitua vuohenjuustoa uunissa paahdettujen tomaattien kera
Gratinoitua vuohenjuustoa uunissa paahdettujen tomaattien kera Helppo tehdä, vaikea epäonnistua ja taatusti superhyvää!
Ainesosat:
Pehmeää vuohenjuustoa 200 g
Oliiviöljyä
Persiljaa, basilikaa, timjamia, oreganoa; tuoreyrttejä mitä kotoa löytyy
1 punainen chili
250 g kirsikkatomaatteja
Suolaa
Tuore jauhettua mustapippuria
Paahdettuja pinjansiemeniä
Hunajaa
Valmistaminen:
Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
Leikkaa vuohenjuusto kahteen osaan.
Kaada uunivuokaan hieman oliiviöljyä, lisää ripaus suolaa ja rouhi mustapippuria joukkoon. Lisää vuokaan hienonnetut chili ja yrtit. Laita vuohenjuusto palat myös vuokaan ja asettele tomaatit vuohenjuuston ympärille. Kaada vielä hieman oliiviöljyä ja rouhittua mustapippuria juuston päälle.
Paahda juustoa uunin yläosassa noin 15 min, kunnes se saa kauniin värin.
Paahda pinjansiemeniä pannulla juuston ollessa uunissa.
Ota juusto uunista ja lisää päälle pinjansiemeniä sekä juoksevaa hunajaa.
Tarjoile hapanjuurileivän kanssa ja nauti.