382568189305886

Paahdettu entrecote klassisen italialaisen caponatan kera

4 annosta 60 minuuttia Punaviini

Ainekset

Caponata

  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 sellerinvartta
  • Oliiviöljyä
  • 250 g tuoreita minitomaatteja
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • Purkki kapriksia (pieni tai isompi, maun mukaan)
  • Vihreitä oliiveja
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 ripaus sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Persiljaa
  • Basilikaa

Paahdettu entrecote

  • 1 kg entrecotea, mielellään luulla, jos tarjolla
  • 4 oksaa tuoretta rosmariinia
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä
  • Oliiviöljyä
  • 50 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
Reseptit: Bonnier Fakta | Foto: Magnus Carlsson

Valmistus:

Caponata

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa suuriksi kuutioiksi ja sirottele hieman suolaa niiden joukkoon. Laita ne siivilään noin 20-25 minuutiksi, jotta neste irtoaa.

Paista munakoisoa ja kesäkurpitsaa oliiviöljyssä korkealla lämmöllä, niin että vihannekset saavat kauniin värin. Lisää hienonnetut sipuli, valkosipuli ja sellerinvarret ja paista vielä muutama minuutti. Pienennä lämpöä ja kaada joukkoon tomaatit, yrtit, etikka ja sokeri. Anna kiehua kannen alla noin 20-30 minuuttia. Lisää kaprikset ja halkaistut oliivit loppuvaiheessa.

Maista suolalla ja rouhi mustapippuria myllystä.

Caponata maistuu niin kuumana kuin myös kylmänä.

Säilyy jääkaapissa pari päivää.

 

Paahdettu entrecote

Ota liha jääkaapista, pyyhi se talouspaperilla.

Hienonna puolet rosmariinista.  Sekoita reilusti mustapippuria myllystä, rosmariini ja tilkka oliiviöljyä. Hiero maustettu öljy joka puolelle lihan pintaan.

Anna lihan marinoitua ja lämmetä huoneenlämmössä (vähintään 30 min).

Kuumenna uuni 200°.

Kuumenna paistinpannu ja kun se on kuuma, lisää liha ja ruskista lihaa muutama minuutti joka puolelta niin, että siihen tulee kaunis paistopinta.

Laske hieman lämpötilaa ja lisää pannulle voita ja hienonnettu valkosipuli sekä loput rosmariinit hienonnettuna. Lusikoi lihan päälle voita pannusta ja paista vielä muutama minuutti käännellen lihaa niin että se saa voista makua.

Laita liha öljyttyyn uunivuokaan.

Kypsennä lihaa haluamaasi kypsyysasteeseen. Lihan kypsennyksessä lihalämpömittari on erittäin tärkeä halutun kypsyyden saamiseksi. Muista, että liha kypsyy vielä sen jälkeen kun se on otettu pois uunista.

Muista antaa lihan vetäytyä ennen tarjoilua noin 10 min.

Tarjoile entrecote caponatan, rukolan ja hapanjuurileivän kanssa.

Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias