Paahdettua lammasta timjamin, valkosipulin ja sitruunan kanssa
Yrttiöljy:
1/4 tuoretta timjamia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunaa, mehu
Paistettua lammasta:
1/2 tl suolaa
3 tl mustapippuria
800 g lampaanpaistia
2 valkosipulinkynttä
1/2 ruukullista tuoretta timjamia
4 rkl voita
400 g kirsikkatomaatteja
1/2 sitruunankuorta
Katso resepti
Toimi näin:
Laita uuni 125 asteeseen. Raasta timjaminlehtiä niin, että saat 1 rkl. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita timjami, valkosipuli, öljy ja sitruunamehu yrttiöljyyn. Suolaa ja pippuroi lampaanpaisti kauttaaltaan ja hiero lammasta yrttiöljyllä. Sido liha keittonauhalla ja ruskista pannulla öljyssä kauttaaltaan. Laita paisti uunivuokaan. Murskaa valkosipulinkynnet ja lisää paistovuokaan yhdessä timjamin oksien kanssa. Levitä voita paistetun lampaan päälle ja laita tomaatit ympärille. Kiinnitä paistomittari paistin keskelle ja laita se uuniin. Anna lämpötilan nousta 65-70°C:een, noin 1-1½ tuntia (painosta riippuen).
Valmista perunagratiini pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Anna paistin levätä folioon käärittynä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viipaloi liha ja lorauta päälle vaikkapa punaviinikastiketta. Raasta päälle sitruunankuori. Tarjoile perunagratiinin ja hyvän salaatin kanssa.