- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Pappardini med chilipesto och salami
4 annosta
35 minuuttia
Punaviini
1 förpackning Pappardini, 400g
1 st zucchini, tunt skivad
2 st vitlöksklyftor, hackade
1/2 dl olivolja
1 hg salame Napoli
100 g mini plommontomater
Pesto Piccante
1 st citron, rivet skalet och lite pressad
salt & svartpeppar
Parmigiano
Färsk basilika
1 näve rostade pinjenötter
Reseptit: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
- Skölj och stek zucchinin i het panna med olivolja tillsammans med vitlöken, salta och peppra.
- Stek salamin och de halverade plommontomaterna i olivolja i en annan panna.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen, men koka pastan al dente och låt rinna av i ett durkslag. Spara lite av pastavattnet för att sedan blanda det med pastan.
- Blanda pastan med peston, zucchini, salami, tomaterna, rivet citronskal samt citronsaft och pastavattnet. Smaka av med svartpeppar.
- Lägg på basilika och servera med riven Parmigiano Reggiano, pinjenötter och avsluta med att ringla över olivolja! Smaklig måltid!