- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Pasta med zucchini med citron, pinjenötter och parmesan
2 annosta
minuuttia
Valkoviini
- 1 frp Rigatoni och efter önskad mängd pasta.
- 1 vitlöksklyfta
- 1 zucchini
- 1 – 2 dl pastavatten
- 1 st citron
- Riven parmesanost
- 1 näve hackad bladpersilja
- Salt & nymald svartpeppar
- Olivolja
Reseptit: @foodbyannak
|
Foto: @foodbyannak
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar .
- Skölj och skala zucchini.
- Fräs zucchinin i olivolja i en stor panna med höga kanter, fräs på låg värme och rör om.
- Riv vitlök och tillsätt till zucchinin.
- Skölj och finriv skalet av citronen och tillsätt.
- Rosta pinjenötter och tillsätt dem.
- Skölj och hacka bladpersilja och smaka av zucchinröran med salt och nymald svartpeppar.
- Riv parmesan och blanda pastan med zucchiniröran, tillsätt pastavattnet lite åt gången för att få en mustighet och servera med riven parmesan, bladpersilja, ännu mer pinje & avsluta med att ringla över en god olivolja.