382568189305886

Vinkkejä kuinka onnistut lihan kypsennyksessä

annosta minuuttia Punaviini

Lihan sisälämpötilat

Rare = raaka: 55˚C naudanliha, lammas

Medium rare = puolikypsä: 58–60˚C naudanliha, lammas

Medium = puolikypsä, mutta jo kypsempi kuin medium rare : 60–65˚C
naudanliha, lammas

Well done = kypsä: 70˚C naudanliha, lammas, sianliha, jauheliha

Reseptit: | Foto:

Vinkkejä kuinka onnistut lihan kypsennyksessä

  1. Ota liha pois jääkaapista hyvissä ajoin. Anna lihan lämmetä pakkauksessaan huoneenlämmössä noin 15 – 20 minuuttia ennen paistamista.
    1. Kuivaa liha talouspaperilla ylimääräisestä lihasnesteestä. Mausta sitten suolalla ja rouhitulla mustapippurilla lihan molemmin puolin.
    2. Lisää kuumalle paistinpannulle neutraalin makuista öljyä, kuten rypsiöljyä. Öljyssä paistaminen mahdollistaa korkeamman lämpötilan kuin voilla paistaessa. Voit käyttää öljyä ja voita yhdessä, voi antaa makua ja paremman paistovärin.
    3. Muista, että liha kypsyy vielä muutaman asteen sen jälkeen, kun se on nostettu pois pannulta/grillistä/uunista.
    4. Anna kypsennetyn lihan vetäytyä 5-10 minuuttia. On tärkeää muistaa, että sitä ei enää kääritä folioon, sillä liha kypsyy tällöin lisää.
    5. Juuri ennen tarjoilua, laita liha takaisin kuumalle pannulle 10-15 sekunniksi, kuumenna kummaltakin puolelta. Saat näin pintalämmön takaisin ja liha tuntuu juuri kypsennetyltä.

    Oikean lämpötilan löytäminen:
    Voidaan puhua kahdesta eri lämpötilasta: Lihan sisälämpötilasta, kun se on vielä pannulla/grillissä tai sitten loppulämpötilasta, kun liha on saanut vetäytyä.

    Käytä aina paistolämpömittaria, jotta saat selville lopullisen lämpötilan.

    Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias