- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Quiche med kallrökt lax
8 annosta
40 minuuttia
Kuohuviini
Plockmat eller som ett inslag på buffén, dessa små munsbitar har klassiska smaker som passar året runt!
Quiche:
4 st ägg
3 dl vispgrädde
300 g riven ost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Topping:
150 g kallrökt lax
2 dl crème fraîche naturell
2 krm flingsalt
1 kruka färsk dill
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en form (15×20 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, salt och peppar. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt quichen svalna och skär den sedan i 16 bitar per sats.
Topping: Fördela laxen på quichebitarna. Toppa med en klick creme fraiche, flingsalt och en dillvippa. Lägg upp på fat och servera!