- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Smörstekta kantareller på frasig smördegsbotten
Servera som tilltugg på minglet eller som förrätt
1 pkt fryst smördeg
500 g kantareller
2 msk svenskt smör
1 schalottenlök
Timjan
Riven parmesanost
Riven Västerbottenost
Citron, tvätta citronen
1 Vitlöksklyfta
Salt
Nymald svartpeppar
1 frp Smetana
Olivolja
Sätt ugnen på 200grader. Rensa kantarellerna, stek kantarellerna tills all vätska har kokat bort och kantarellerna börjar bli krispiga. Tillsätt därefter smör, finhackad schalottenlök, citronzest, färsk timjan, svartpeppar och salt. Blanda smetana med den rivna osten, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Stansa ut smördegsplattor till önskad form, lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper. Bred på smetana och strö över kantarelleröran, lägg på lite extra ost och grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min och smördegen fått fin färg. Servera med färsk timjan och ringla över olivolja innan servering.