382568189305886

Sötpotatiswraps med fetaost och kryddiga bönor

4 annosta 45 minuuttia Punaviini

Ljuvliga wraps fyllda med rostad sötpotatis, fetaost och chilistekta champinjoner och bönor. En riktigt bra smakkombo som dessutom är väldigt lättlagad. En given vegofavorit!

Sötpotatiswraps

  • 500 g sötpotatis(ar)
  • 2 klyftor vitlök(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 1/2 kruka persilja
  • 125 g spenat
  • 1/2 st citron(er)
  • 1 förpackning tortillabröd

Kryddiga bönor

  • 1 st rödlök(ar), liten
  • 1/2 st chilipeppar
  • 125 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 380 g kidneybönor
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Sallad

  • 50 g ruccola
  • 125 g körsbärstomater
  • 3 tsk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
Reseptit: Tasteline.se | Foto: Tasteline.se
1. Sätt ugnen på 200 grader.

Sötpotatiswraps:

2. Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Skala och finhacka eller riv vitlöken.
3. Blanda sötpotatis med vitlök och olja i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och rosta i ugnen ca 20 min tills sötpotatisen mjuknat.

Kryddiga bönor:

4. Skala och grovhacka rödlöken och skölj och finhacka chilin. Skölj och skiva champinjonerna.
5. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, chili och champinjoner så att de mjuknar och får lite färg. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.
6. Tillsätt bönorna till stekpannan och fräs ytterligare 2 min. Smaka av med salt och peppar.

Sötpotatiswraps:

7. Ta ut den rostade sötpotatisen och mosa samman med fetaost, finhackad persilja, spenat och citronsaft med en gaffel i en bunke.
8. Tillsätt de kryddiga bönorna och smaka av. Salta och peppra ev mer.

Sallad:

9. Skölj ruccola och tomater. Halvera tomaterna och blanda med ruccolan. Ringla över lite olja och vinäger.
10. Fördela röran på de 8 tortillabröden. Rulla ihop och servera wrapsen tillsammans med salladen.
Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias