- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Spanskt plock-tapas
annosta
15 minuuttia
Punaviini
200 g manchegoost
200 g chorizokorvar
100 g salami
4 st Fikon, färska
Tomatkokt aubergine
-
1 st aubergine
-
olivolja
-
50 g chorizokorvar
-
1/2 st gul lök
-
2 st vitlöksklyftor
-
1/2 st citron
-
1 dl krossade tomater
- salt & svartpeppar
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
-
Dela miniauberginer eller skär stor aubergine i stavar. Stek dem gyllenbruna i olivolja.
-
Tillsätt skivad chorizo, lök och vitlök och stek ytterligare en kort stund. Pressa över citronsaft, tillsätt tomatkross och krydda med salt och peppar. Låt puttra ett par minuter, dra pannan åt sidan och låt svalna.
- Skiva ost och korv, dela fikonen och lägg upp alltsammans på ett serveringsfat.