Tomaattikeitto tuoreista tomaateista burratan, oliiviöljyn ja timjamin kera
					4 annosta 
					 30 minuuttia
					Punaviini
				
				
			Ainekset
- 600 g kypsiä tomaatteja (esim. luumutomaatteja)
 - 1 salottisipuli
 - 1 valkosipulinkynsi
 - Oliiviöljyä
 - Tuoretta organoa
 - Tuoretta timjamia
 - Suolaa
 - Mustapippuria
 - (kuivaa valkoviiniä)
 - 1 litra kasvislientä (2 kuutiota)
 - ½ burrata-juustoa/ annos
 
						Reseptit: Anna Suko Karlsson
						|
						Foto: Anna Suko Karlsson
					
				Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Halkaiset tomaatit ja laita ne uunipellille. Kuori, hienonna sipuli ja valkosipuli, laita ne myös uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele oreganoa, timjamia, suolaa ja rouhittua mustapippuria, sekoita. Voit halutessa lisätä myös lorauksen valkoviiniä. Laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Valmista kasvisliemi kattilassa.
Ota pannu uunista ja kaada ainekset toiseen kattilaan. Lisää joukkoon kasvislientä ensin 2 dl ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kasvislientä joukkoon sekoittaen, kunnes keiton koostumus ja paksuus on sopiva.
Tarjoa keitto burratan, hienonnetun timjamin, oliiviöljyn, mustapippurin sekä hyvän leivän kera.
                        
    
    
    
    
    
    
    
    