Tomaattikeitto tuoreista tomaateista burratan, oliiviöljyn ja timjamin kera
Ainekset
- 600 g kypsiä tomaatteja (esim. luumutomaatteja)
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- Oliiviöljyä
- Tuoretta organoa
- Tuoretta timjamia
- Suolaa
- Mustapippuria
- (kuivaa valkoviiniä)
- 1 litra kasvislientä (2 kuutiota)
- ½ burrata-juustoa/ annos
Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Halkaiset tomaatit ja laita ne uunipellille. Kuori, hienonna sipuli ja valkosipuli, laita ne myös uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja ripottele oreganoa, timjamia, suolaa ja rouhittua mustapippuria, sekoita. Voit halutessa lisätä myös lorauksen valkoviiniä. Laita uuniin noin 30 minuutiksi.
Valmista kasvisliemi kattilassa.
Ota pannu uunista ja kaada ainekset toiseen kattilaan. Lisää joukkoon kasvislientä ensin 2 dl ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kasvislientä joukkoon sekoittaen, kunnes keiton koostumus ja paksuus on sopiva.
Tarjoa keitto burratan, hienonnetun timjamin, oliiviöljyn, mustapippurin sekä hyvän leivän kera.