382568189305886

Tomatsoppa på färska tomater med burrata, olivolja och timjan

2 annosta 30 minuuttia Valkoviini

  • 600 g tomater gärna plommontomater
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • Färsk oregano
  • Färsk timjan
  • Flingsalt salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 liter grönsaksbuljong (2 tärningar )
  • 1 burrata /per portion
Reseptit: @foodbyannak | Foto: @foodbyannak
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela tomaterna och lägg över på en ugnsplåt.
  • Skala, grovhacka lök och vitlök och lägg sedan över på ugnsplåten.
  • Ringla över olivolja och strö över oregano, timjan salt, nymald svartpeppar och blanda runt. Spetsa gärna till det med en skvätt vitt vin! Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
  • Värm grönsaksbuljongen i en kastrull.
  • Ta ut plåten och lägg ner allt i en stor kastrull. Tillsätt buljongen lite åt gången, börja med 1-2 dl grönsaksbuljong och mixa ihop till en slät konsistens. Späd med mer buljong och fortsätt mixa tills önskad konsistens och tjocklek på soppan.
  • Servera soppan med timjan, olivolja, burrata, nymald svartpeppar och surdegsbröd.
Dela recept:

    Tämä sivusto sisältää tietoa alkoholijuomista, joten se on tarkoitettu vain täysi-ikäisille.

    Olen alle 18-vuotias