- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Torskrygg med tomat- och kaprissalsa
Medelhavet på en tallrik! Enkel fiskrätt som är sprängfylld med smaker som fungerar suveränt ihop.
Torskrygg
Körsbärstomater
Olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 rödlök
2 msk kapris
finhackad bladpersilja
2 dl vitt vin
1 dl svarta Oliver
1/2 citron
Flingsalt och nymald
svartpeppar
Stek vitlök och tomater i olivolja i en stekpanna under omrörning några minuter tills det fått lite färg. Tillsätt kapris, oliver, salt och nymald svarpeppar. Fortsätt skeka under omrörning någon minut. Häll på vinet och låt det koka ner till ca hälften. Smaka av såsen med salt, nymald svartpeppar och citronsaft. Vänd ner den hackade persiljan.
Hetta upp en stekpanna med olivolja, stekpannan ska vara riktigt varm. Lägg försiktigt i torsken med skinnsidan först, salta. Stek fisken tills den är gyllene på båda sidor. Ta från värmen och låt vila så att den kommer upp i ca 52 grader innertemperatur. Servera torsken med tomat – och kaprissalsa och ringla gärna över lite olivolja.