- Reseptit
- Risotto med havskräfta
Västerbottenssill
8 annosta
20 minuuttia
Valkoviini
Klassiska smaker av inlagd sill med pikant västerbottensost, dijonsenap och vitlök. Sill är lika gott till julbordet som till påskmiddagen, prova själv!
420 g 5-minuterssill
1 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt
150 g riven västerbottensost
1 klyfta vitlök, rivna
1 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Reseptit: Tasteline.se
|
Foto: Tasteline.se
-
Låt sillen rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär sillen i så stora bitar som du önskar. Rör ihop majonnäs, yoghurt, riven Västerbottensost, riven vitlök och senap. Vänd ner sillen i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en skål och servera direkt eller förvara i en väl rengjord glasburk, låt stå svalt.